CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

2011. április 19., kedd

Húsvét

A húsvét az egyik legkedvencebb ünnepem. Szinte mindig együtt a nagy család, bár idén sajnos a nagybátyámék nem jönnek és mi sem megyünk, így csak :-) 7-8-an üljük körül az ünnepi asztalt.
A húsvétváró hangulatot a héten itthon is elkezdtem megteremteni, már csak a tojásfa hiányzik, szegény barkás fűzfa ágak már egy (vagy lehet, hogy már két) hete fekszenek a garázsban feldíszítésre várva...
A tojás festésen, sonka főzésen, családi együttléten, és feltámadáson túl amit a legjobban szeretek a húsvétban az az, hogy ilyenkor már tutira tudom, hogy végérvényesen vége a télnek, itt az igazi meleg tavasz!!
Üde színek, illatok, minden feléled, ez a legcsodásabb évszak szerintem. 
Ennek tükrében mi is kezdjük életre kelteni tenyérnyi kis udvarunkat - anyáéktól visszakerültek az átteleltetett növények, felhoztuk az alagsorból a leandereket (amik a 3 hónapos sötétkamra kúra után meglepő módon jól vannak)....vettem új párnákat a kerti székekre.... minden csak arra vár, hogy a következő napsütéses szombat reggelen kint ücsörögve, madárcsicsergést hallgatva kortyoljuk az ébresztő tejeskávénkat. :-)
Addig is .....
...valahogy így képzelem.... 
(A képek a furnitureandesign.com-ról és még valahonnan vannak, de arra már nem emlékszem...bocsi)
Jaaa!...és a mai környezetvédelmi tananyag sem marad el :-)
A húsvéti nagy bevásárláskor is figyeljünk a környezetünkre, ne használjunk annyi vacak műanyagot (még ha ezek az új zacsik le is bomlanak...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése