CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

2010. december 19., vasárnap

A negyedik advent vasárnap is elmúlik lassan...

Egyre közeleg....a készülődés hangulata pedig fokozódik....
Természetesen megint el vagyok úszva, és hát tagadhatatlan, hogy élvezem. Valahogy annyira hozzátartozik a karácsony előtti izgalmakhoz ez is, hogy úgy érzem nem készülök időben el a sütikkel és az ajándékokkal, pláne a csomagolással... Hát, valljuk be, nem is szoktam. :-) Ilyenkor jön a redukáló módszer- mégsem sütök gyümölcskenyeret és téli mézes-szilvás nemtudommianeve sütit, a házi készítésű családi ajándékokat is megnyírbáljuk kicsit- mi az amit a leggyorsabban meg tudunk csinálni...
Ez lehet, hogy gáz, bár szerintem inkább vicces. A családunk meg már ismer minket... nem várnak tőlünk lehetetlent... :-)
A múlt hétvégi mézeskalácsház sütés fotói még szállítás alatt vannak :-) de íme két saját kép a házikóinkról:

Mit szóltok? Mint a Jancsi és Juliskában, igaz?
Kösz Reni, hogy itt voltál és hogy segítettél mindenben. Jövőre újra?

Idén ismét, immár harmadszor a három lány és a kapcsolódó fiúk - Borsó és az idén debütáló Tánci - készítjük a szentesti menüt a Vizslában. Lazac lesz, egyelőre senkinek sejtelme sincs milyen formában elkészítve. Várom.... A Borsó szüleihez 25-én vagyunk ünnepi ebédre hivatalosak- ez mindig reményt ad, hogy az előző napi vacsorát majd lesz mi feledtesse velünk. A tavalyi rántott halas művünk, hát hogy is mondjam, nem volt túl esztétikus látvány. Persze az anciék elégedettek voltak -gondolom ilyenkor szimplán örülnek, hogy együtt a három lányuk, ez nekik valószínűleg elég is. Amúgy sem a kulináris élvezeteknek élnek, nálunk ez sosem volt kiemelten fontos. 
A mai advent vasárnapra nagyszabású konyhában végrehajtandó terveink voltak- a délelőttöt sikeresen zártuk- a Borsó anyu szülinapjára szánt süteményt és sajtos rudakat értékelhető minőségben megsütöttük. A családi ebéd fenséges volt, olyannyira, hogy hazaérve esélytelen volt a meglepetés ...... főzés. Mivel ez egy időigényes tevékenység lett volna végiggondoltuk és karácsony utánra halasztottuk a projektet. Azért még nem írom le, mi is az....hiszen vannak még csodák, igaz...? :-)
Lassan megyek, hétkor kezdődik a Fanniéknál a karácsonyi Igazából szerelem kollektív nézés, még oda kell érnünk. Kint egész jó kis hó van, szép séta lesz :-)
 További szép téli estét nektek. Encsa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése